Förutom våra vanliga som kråkor, kajor, skator och duvor samt de allestädes närvarande gråsparvarna och pilfinkar så har nu även sidensvansen behagat visa sig under min motionspromenad.
Jag passerade Valsätraskolan och märkte att det var en massa svarta små klumpar som landade i ett träd som skakat av sig nästan alla löv. Måste kolla, trodde först det var tofsmesar, men de verkade för stora. Tofs hade de dock, när jag zoomade in med min lilla Nikon Coolpix A1000 såg jag de typiska tecknen på sidensvansar.

Tog en serie bilder, de flesta med max zoom, vilket ger besvär med exakt skärpa, men lite redigering i efterhand ger bilder som visar sidensvansar i alla fall. Stativ hade nog hjälpt mot motljus från mulen himmel och 3Km promenad i benen. 🙂
20 min efter hemkomst kom regnet. Då satt det gott med en liten portion bruna bönor och 1,5 skiva stekt fläsk.