Tur 3 gick av stapeln den 8/11 2017. Kom iväg redan vid 10:20. Jag gick genom Gottsunda mot Hågadalen via förrådsvägen och Pattons hage. Passerade Linnébron och vidare över fälten mot fäbodarna. Under promenaden spanade jag efter både fågel och fä. Såg några hundar som var ute och motionerade sina mattar. Även en del fjäderfän, men de hördes mest. Fåglarna var bra på att gömma sig i snåren.
Vid fäbodarna tog jag lite vila och en kopp te. Det gjorde gott, jag hade nu möjlighet att gå över brukshundsklubben och hem eller via Lurbo bro. Det blev den längre vägen förbi predikstolen och över Hågaån vid Lurbo bro.

När jag kommit upp en bit mot villorna och strax skulle svänga av såg jag två rådjur på andra sidan vägen en bit framåt. De var vaksamma på en hund på angränsande väg. När ytterligare en hund med människa dök upp på vägen så drog dom till skogs.
Jag fick min lunch vid 14 tiden.

Det blev en del fågelobsar i dag både med öron och ögon. Listan blev som följer: Korp, Blåmes, Talgoxe, Koltrast, Björktrast, Pilfink, Kaja, Gråsiska, Steglits, Kråka, Skata, Större hackspett, Nötskrika, Nötväcka.

Däggdjurslistan blir kort, Människa, hund, Nordsvensk häst, Rådjur.