Jag fick ett ärende till ett känt fotoföretag på vasagatan mitt emot centralen. Inköp av makro-utrustning och några reservlock till kamera och optik.
Det gick ju snabbt, klockan är bara 11 så vart styra kosan? Det blev en vanemässig start ner mot strömmen och turiststråken runt regeringskvarteren. Fastnade lite hos vitfåglarna, måsar och trutar som hängde där matningsflotten tidigare låg. Sedan vidare förbi Waxholmsbåtarna, nu drog det lite mot Af Chapman, vandrarhemmet vid Skeppsholmen. Då kan jag passa på och bese Skeppsholmen, det var länge sedan nu. Går längst den södra sidan förbi vandrarhemmet och vidare till bron över mot Kastellholmen. Här pågår kajarbeten så jag går vidare över till Kastellholmen. Gör ett kort kort besök på Moderna museet, (gratis toalett). Nu med påfylld vattenflaska går det vidare tillbaka, nu tvärs över Skeppsholmen och till centralen samma väg som jag kom.
Väl hemkommen till Uppsala slogs jag bokstavligen av den varma kvava luft här var. I myrstacken blåste det in svalka från havet.