I dag kände jag för en tur utmed fyrisån. Jag började vid vindbron, inte så mycket, bara några änder, så jag fortsatte ner till övre föret. Här hade en flock grågäss samlats och gick på bete med korna som hade deras baddamm som vattenhål. Nån tofsvipa struttade omkring vid lerdammen, annars mest gräsand och mås arter samt Kanadagäss.
Sist åkte jag till Nedre föret eller som em del kallar det Sunnerstaviken, fast det är en sjö.
Här vilade storskraken, som vanligt. Många sothöns och unga gräsänder. Så fanns här familjen Svan, 2 adult och 3 K1. En sädesärla (K1) höll mig sällskap på bryggan och bärighetstestade näckrosblad. Det fanns kanske nåt gott flygandes där.
Dagens bildserie är tagen med en NIKON B700 med 60 ggr zoom. Det motsvarar ungefär 800 mm objektiv i gamla 35 mm formatet. Dessutom har den en digital zoom på 4 ggr.

Planerar att lämna boet.