Ja så fick jag då äntligen den där gäckande kattugglan vid Liljekonvaljeholmen   och det blev dessutom två, varav en som gömde sig i en skorsten och en som satt i en träklyka. Det var flertal på fågelskådare som ville se och fota denna varelse som bara ville sova.
Det började med att jag ville förändra mina vyer på motionsslingan. Så jag bestämde mig för att gå ner till Sunnersta via Elfrida Andrés väg och sedan rakt ner till Liljekonvaljeholmen och fyrisån. Där fotade jag och flera andra en uggla. Denna uggla verkade helt oberörd av vårat besök.
Sedan fortsatte turen mot Ultuna, därefter tog jag upp över gamla admin och utmed Ultuna allé över Dag Hammarskiölds väg samt utmed Gottsunda allé och begrundade solnedgången, första gången på månader jag kunnat gå i så mycket sol.
Övrigt väldigt lugnt på fågelfronten, någon oid. sparvliknande och en skata.

Kamera Nikon Coolpix A1000. samt ett enbens stativ.