Under min långa promenad i dag har jag åter sett ett antal fåglar, såsom svan, gås, and och kråka och dessutom kaja i flock.

Jag tänkte ta bussen till Ultuna och gå ner till fågeltornet vid övre föret. Men.. jag kom på fel buss linje 3 så jag klev därför istället av vid Rosendahls skola. Därifrån gick jag ner till fyrisån förbi Ångström och under Dag Hammarskjölds väg ner till Kungsängsbron. Därefter fortsatte jag utmed fyrisån förbi hospitalet i Ulleråker  för att sedan passera den nyligen renoverade vindbron.

Nästa stopp blev vid fågeltornet och övre föret, på vägen ner hörde jag Ormvråk ”jama” flera gånger över Uppsalaåsens skog. Jag spanar här efter stora flockar gäss från tornet, men i själva föret var det nästan tomt, de flesta gässen går nu på ängen på andra sidan ån och betar, dessutom var det nog varmare uppe på land (15 grader) än i vattnet. Det fanns både vilande och simmande Grågäss samt en del Kanadagäss, men även om det eventuellt skulle kunna finnas andra arter som till exempel sädgås, vilket nyligen hade  rapporterats till Artportalen, så ser inte jag var de ligger. Även knölsvan och dessutom den allestädes närvarande Gräsanden finns på platsen..

Kråka och Kaja visade sig och demonstrerade sina flygkonster. I buskarna fanns flera arter småfågel, känner tyvärr inte igen deras läten så de får förbli oidentifierade.

Efter drygt en halvtimme så fortsatte jag i sakta spanande mak mot Ultuna. Härifrån tar jag den oftast nära nog tomma bussen linje 4 mot Gottsunda centrum.