Jag var i dag ut på en tur med motion i sinnet och besåg bland annat Skata och Kråka på Gottsundagipen. Hörde som vanligt många småfåglar, kände igen Talgoxen, skata och kråka. Många andra stämmor oid. Ja, förutom gråsparven då, den fanns ju ”en masse” i vissa busk system, tydligen gärna nära människor.
Motionsturen blev drygt 4,5 Km mestadels i öppen natur, inte så mycket skogsbadande i dag. Trots vardag och mitt på dagen var det en hel del människor ute och rörde på sig. Några låg i en solig glänta och hade picknick, andra bara likt mig strosade framåt i livet.
Vid pensionärernas odlingslott var det plöjt och det ligger nu för upptorkning innan harvning och odling.
Jag hade dagen till ära med mig termos med varm och god té (guteblandning) som inmundigades på väl valda viloplatser.

Kartan visar dagens runda.