Uppsala 2018 02 22
Efter besöket på Gottsunda vårdcentral på morgonen tog jag en kort busstur till hållplats Lugnet linje 31. Därifrån kliver man direkt in i storskogen Lunsen. Den norra delen av skogen är ett naturreservat avsatt för sin geologiska och botaniska biotop samt för rekreation och friluftsliv.
Jag hörde lite småfågel i början av skogen där det var öppen mark fläckvis och glest mellan träden. Fåglarna hördes men syntes inte. En hade ett svagt men väldigt ljust piiip som läte, talgoxen var närvarande, dess vårsång har börjat. Många andra läten som jag inte kunde identifiera, dock inga orrar eller andra skogshöns.
Spår av rådjur, skogshare och räv som sprungit i harens spår. Inga andra spår i det orörda området jag korsade, följde hare/räv spåret en bit men inget intressant. Jag ska skaffa en ny orienteringskarta över området så jag kan märka ut var spåren finns för att till våren ligga i försåt för djuren.
Har du din fotoutrustning försäkrad ? Jag halkade i helgen och stora telezoomen gick i gatan, det kostar 5600 Kr att fixa. Jag tyckte att försäkringen var dyr för ett objektiv, (817 Kr) om året. haha tur att jag betalade det ändå, jag lät inte smålänningen ta överhand denna gång. All hantering av ärendet görs av butiken. Så om någon vecka har jag nog den tillbaka.