Dagens långtur och motionsrunda i naturen på dryga milen gav en del mås, duva och gäss med flera fjäderfän i kameran. Bland annat har jag även fått Blåsippa och snödroppar, krokus mm. På slutet av turen hördes även den efterlängtade sångaren Lärka slå sin drill över Hågadalen.

Så här gick jag i dag, se kartan nedan. Från Gottsunda centrum utmed Askbanan till Askvägen och vidare ner till Graneberg. Därefter går  jag till Skarholmen för att ansluta till Vårdsätraleden. Den slutar vid Lurbo där jag fortsätter över bron och vidare i ett lååångt uppför till Gottsunda. Vidare genom Gottsunda till centrum och hem.

Powered by Wikiloc

Under turen såg jag årets första blåsippa, när väl den  första uppenbarade sig syntes ett helt hav av de små blå stjärnorna i gräset. Dessutom var villaträdgårdarna innehållsrika på bl.a. snödroppar och krokus i mängder.

I fågelvärlden var det en skön blandning av spanande kråkor samt även kuttrande duvor. Dessutom koltrastar och hackspett som hördes på avstånd. Den allestädes närvarande talgoxen var verkligen aktiv nu. Vid sjön fanns kanadagås, knipa och gräsand samt även ett flertal skrattmåsar. Utmed Hågaån fanns gräsänder, men även ovedersägliga bevis på att bäver finns i området, bävergnag känner jag igen. Sammanfattningsvis kan jag väl säga att naturen verkligen har kommit igång även denna vår i nådens år 2021.