Den 27/6 var jag ner till sunnerstaviken igen för att se om det rör på sig i kläckningsredena. Några måsungar tiggde för fullt på ena häckningsflotten. Under bryggan hördes då och då något svagt tjitter, jag brydde mig inte så mycket. Så småningom dök en bekant Gräsandsfamilj upp.

Se den på videon nedan.

Nu är det sex stycken ungar kvar av tio från början. Troligen har några elaka och hungriga måsar ”nappat” de fyra som saknas. Jag gjorde ett test, min blå tröja bekom dem inte, men det vita paraplyet för ljushantering spred stor skräck och höga piip. Så något vitt har präglat in fara hos dem.
ARVE

Som vanligt fanns det mer att se, man måste dock ta sig lite tid och bara sitta ner så dyker det alltid upp något. En ormvråk kretsade på avstånd över de norra fälten. En gräshoppsångare gjorde sin stämma hörd på lite avstånd. Så var det full fart på skrattmåsar och sothönor också.