Den 25/11 var det skönt promenadväder med växlande molnighet och temperatur över nollan. Jag beslutade mig för minst två timmars promenad, nu genom Ultunas äldre delar ner mot fyrisån och längs gång och cykelvägen till Sunnersta med uggleboet. Där stannade jag till, ingen uggla synlig men det var gott om gråsiskor i alarna som kalasade på alkottar, mellan stora parkeringen och stigen. Fortsatte genom Sunnersta uppför den långa nu sega backen och vidare mot Gottsunda. Här hörde jag en korp som korpade till.
Jag tog lite bilder på äldre hus vid Ultuna samt en lämning som låg i en liten damm söder om byggnaderna. Även gråsiskorna kom med på bild trots den sena timmen med solen i horisonten. Nu har jag även lärt mig att det finns variationer på Gråsiskorna.
Turen blev på två timmar och femton minuter.