Den 24/12 2017 kom jag med bussen till stora torget vid 12 tiden. Här var väldigt tomt på folk, jag tror nog det fanns fler duvor och några blev matade av en barnfamilj.
Tog en runda mot centralen där jag gjorde ett nödvändigt besök, märks väl nu att det är väldigt dåligt med offentliga toaletter i staden och de som finns är dåligt utmärkta.

Touren fortsatte mot svandammen där jag började med att skrämma en hel flock änder till flykt när de fick se min uggla på stativet. ” Tänkte inte på det”. Det fanns bara gräsänder här nu samt de obligatoriska duvorna, några kråkor och kajor. Tog lite andbilder och fortsatte utmed Västra ågatan mot centrum. Passade på att fota huset Olympen som var det högsta huset i Uppsala när det byggdes.(1800 tal) Det innehöll massor av studentrum och lägenheter. Tre studenter startrade en ny tidning i Uppsala, Uppsala Nya Tidning (UNT) och hade redaktion och tryck i bottenvåningen på huset vid starten. UNT har flyttat ett par gånger sedan dess. Huset är nu en bostadsrätt.

På stora torget även kallat Kärlekens torg fotade jag julträdet med de stora röda hjärtan, även den antika gatlyktan mitt på torget var nu lätt att fota, normalt är det svårt med alla bussar och människor som kommer med.

Film från Svandammen