I går, den 9/11 var jag inbjuden till Fotografiska museet på ett event. Inbjuden av Digitalfoto, en tidning i Bonnierkoncernen. Jag gick upp redan 06:00 åt frukost och packade lite fotogrejer.  Tog en tidig buss, linje 11 går så här dags med 10 min avgångar. Pendeltåget till Sthlm linje 40 väntade tålmodigt på mig, och en del andra, nästan fullt redan vid starten. Tog en t-bana från centralen till slussen, sedan var det en god promenad i höstdiset utmed kajen till Fotografiska museet.
Det öppnade 10:00 så vi var några tiotal som väntade i diset utanför. Ett snabbt insläpp och avlastning i garderoben. Nu ett första rundvarv för att se vad som ställs ut. Kan direkt säga att jag saknade Nikon och Canon, de hade ingen monter på plats.
Olympus visade en ny fin liten kamera i fickstorlek med närgräns vid objektivets yta, kul sak om man ska fota fötterna på en myra eller sina fingeravtryck. En passande ringblixt fanns som tillbehör, även ett teleobjektiv att sätta utanpå den befintliga. Kameran är vattentät. Ca pris 4500:-.
Jag passade på och snacka litte med Foto.no och hörde mig för om lämpligaste station om man åker tåg till Dovrefjell.
Det fanns flera stora utställningar, så mycket att det blev lite för mycket av det goda men gav en del insikt i bildens komposition mm.

Det var halvskumt och disigt utanför Men jag provade ändå att plåta lite runt slussen. Där pågår ju sedan en tid stor ombyggnation. Så hände något märkligt, jag hade passerat slottet för en stund sedan med riktning på centralen, men ooops, där är slottet, igen. Nå in i grändvimlet igen, och snart kände jag igen gatorna, så nu kom jag till riksdagens område, här luktar lite lekskola just nu. 😉 fortsätter över vattnet och kommer snart till Vasagatan, passerar Scandinavian foto utan att gå in. Snirklar mig fram till kortläsaren för pendelresenärer och ner till citybanan. KAOS, signalfel på linjerna norrut. Nu gäller det att vara tålmodig, så småningom kom ett tåg linje 40 och jag hade tur som fick en sittplats. Puuu. Normalt tar resan 50 minuter. efter 30 minuter hade vi kommit en station. Vid nästa station var det några som klev av och fortsatte på ”egen” hand med andra färdsätt.
Nåväl det gick sakta men säkert framåt i början, Efter 3 stationer släppte proppen och vi kunde fortsätta i normal fart. efter drygt 2,5 timmar var vi i Uppsala.