Den 31/10 2017 hemsökte jag åter Sveriges närmaste stad, Enköping. Jag hade fått tips om var den lilla Mandarinanden befann sig just nu. Det var bara att slänga sig på bussen dit och ta apostlahästarna till stadens öde hamnkvarter. På avstånd såg jag en bra flock med Gräsänder som matades från en brygga på andra sidan ån.

Efter lite sökande i flocken såg jag den, Mandarinanden var lit mindre än gräsänderna och gömde sig bra i flocken och var riktigt framfusig genom att försöka sno brödbitarna före änderna. Riktiga kappsimningar förekom hela tiden.
Jag passade på att ta lite bilder på hamnkvarteret mot ån, det är välbevarade magasinsbyggnader där som nu används som kafé och hantverkslokaler mm. Jag besökte på återvägen korvmojen på stora torget, det var nästan 40 år sedan sist jag köpte något där. Därefter gick jag förbi utgrävningarna vid gamla statts tomt. Ankom bussterminalen ca 5 minuter före bussen som var expressen direkt till Uppsala.