I dag fick jag både Bläsand och Gräsand på minneskortet under fotografering vid Svandammen.
Jag började resan med buss linje 4 till Svandammen. Där stod jag en stund och spanade. Så fick jag syn på något som kunde vara det jag var ute efter, en Bläsand som rapporterats en tid från Svandammen. Den döljer sig väl bland alla gräsänder i denna svandamm. Svanarna som tidigare fanns här är dock sedan länge borta, detta av åldersskäl. Änderna fick av en dam med dramatenvagn en rejäl dos med bröd på andra sidan, vid Fågelsången. Det blev en andrusning för att komma först till platsen. Den öppna vattenytan blev för en kort stund nästan tom.
Efter ungefär halvtimmen började det bli för kallt, så jag började ta mig hemåt till fots. Jag tog sjukhusbacken till Dag Hammarskjölds väg. Fortsatte till Ulleråkerskorset där jag svängde ner utmed Vårdsätravägen. Därefter gick turen in på Slädvägen och ner till Gottsunda allé, för att till sist gå ut på Valthornsvägen, pust, äntligen hemma.
Turen blev enlig stegräknaren på ca. 8 Km under 2 timmar och tre minuter. Jag har nu lite högre hastighet även på längre turer.
Vädret var ett par minusgrader och svag vind med lite sol till och från. Gång/cykelbanan var väl underhållen och därmed lättgången.

DSCN8195   Rå video (oredigerad) från Svandammen i Uppsala.