Natur och miljöfoton m.m.

Mina naturfoton och konstverk ur min kameras enögda synvinkel.

Nya inlägg på nya sidan.

Här uppdateras inget längre, all trafik rekommenderas till min samlingssite sm5mek.se där jag har allt om konst, foto, mat och lite natur och teknik. Vill du komma direkt till respektive ämnesområde skriver du adressen plus /konst, eller /mat, eller /foto,… Fortsätt läsa →

Nytt år ny site.

Janneskonst.blogspot.com får ett nytt ansikte. Adressen går till 2022 års tavlor. Allt nytt både på janneskonst och vildnatur läggs nu in på den nya https://www.sm5mek.se Den är placerad på det Svenska webbhotellet Inleed med 3 parallella serverplatser i mellansverige. Vildnatur… Fortsätt läsa →

Dagstur till Norrtälje och konstnär Stefan Gadnell

En dagstur som börjar med två timmars bussfärd + väntetider. Väl framme tog jag en lite snirklande väg ner mot SS. Norrtelje som gav salut med ångpipan när jag kom i närheten (Kl 11.00). Jag tog några bilder på den… Fortsätt läsa →

Fler alster,

Fler alster har nu släppts, både kol och pastell samt akvarell. Gå till min konstsida eller direkt till min konstblogg.

Nya bilder på min konstsida.

På sidan min konst finns nu tiotalet nya alster, välkommen dit att botanisera.

Min ”nya” hobby.

Ni missar väl inte att hänga med på min konst-iga sida om mitt kluddrande på kanvas och papper. Du hittar det på  https://www.vildnatur.one/min-konst. Jag har även en blog enbart för detta på https://janneskonst.blogspot.com/ Här lägger jag in det mesta som… Fortsätt läsa →

Snart midsommar.

Snart är det midsommar. I natt passerade tidernas åskväder, det blixtrade i ett med en tidslucka på kanske en minut som mest. Mullret var dock alltför långt borta för att höras. Lite magiskt med blixt utan dunder. Många blixtar va… Fortsätt läsa →

Vårens blommor.

Vårens blommor i all sin prakt, de blir bara fler och fler. Blåsippan och vitsippan börjar nu försvinna, likaså hästhov går över i ett vegetativt stadium. Istället kan vi nu vänta oss mattor av Liljekonvaljer, dess blad är redan kraftfulla… Fortsätt läsa →

Rådjuren anfaller….inte.

Nej, rådjuren anfaller inte om man inte hotar dem för mycket. De flyr hellre än illa fäkta. Under denna tur stötte jag på två uppsättningar av vilda rådjur, ja jag vet inte om det finns tama rådjur i buskagen. Man… Fortsätt läsa →

Vårens blommor

Vårens blommor är här samt med dessa även vårens fåglar. Under mina promenader senaste helgen fruktlöst letande efter backsippa. Däremot hittade jag flera andra arter som Gulsippa, anemone ranunculoides, samt dessutom blåsippa och vitsippa, samt svalört, nagelört, Benmaskros och Hästhov…. Fortsätt läsa →

« Äldre inlägg

© 2023 Natur och miljöfoton m.m. — Drivs med WordPress

Tema av Anders NorenUpp ↑