Jag tog en eftermiddagstur till det närbelägna Bäcklösa reservatet. Jag har varit här många gånger men aldrig tänkt på vilka svampar som dominerar här. Inte en enda av de matsvampar jag känner ( kantarell och Karl Johan ) visade sig. En massa okända fanns det och prickig flugsvamp. Längs Linéstigen har det växt upp rödvita orienterings skärmar. Normalt får man inte arrangera sådana aktiviteter i naturreservat. Nu är Natura 2000 reservaten inte markerade i naturen, bara på karta. 
När jag kommit in en bit så blev det mulet och något vått föll från himlen. Jag tog på mig regnponchon, tur den var med för nu var det någon som öppnade kranen helt. Det rasade ner vatten och stigen förvandlades till ett litet dike. NÄ jag hade inga stövlar. Ställde mig under en gran med tanken att så här häftiga skurar brukar inte vara så länge. Helt rätt även nu, snart lugnade det sig till ett svagt strilande för att sedan upphöra med solsken igen.

Nu såg jag molnet som orsakade nedfallet, stort och svart som synden.
Nu kommen till  kanten av området vid en cykelväg kom det cyklister, några med regnkläder och andra mer blöta. (hihi)

Bilder på de svampar jag hittade. Klicka på bilden så blir den större.

 

 

   

Nu var det inte bara svamp i skogen. Det finns ju träd också om någon inte märkt det tidigare. Träd i olika stadier av sin livscykel. Små nyskott av diverse arter samt nedbrutna som håller på att övergå till gödsling av alla växterna.

Fallen stam som snart blir mat åt div. växter och svampar.

Större träd som murknat och fallit. Hem för många insekter.